Aktueel


Nieuws

Wegwerkzaamheden

De Pasveer is vanuit Lemmer als vanuit de richting Oosterzee Buren afgesloten voor het doorgaande verkeer. Uitgezonderd (brom)fietsers en landbouwverkeer die kunnen gebruik maken van het fietspad. De wegafsluiting duurt van 30 april tot en met 18 mei.


Innen contributie 2017

De penningmeester van PBO gaat binnenkort de contributie over het afgelopen jaar 2017 innen. De meeste van onze leden hebben daarvoor een doorlopendemachtiging afgegeven. Binnenkort treft u dus een afschrijving aan van euro 7,50 o.v.v. “Contributie 2017”. Leden die geen machtiging hebben afgegeven worden aan huis bezocht met het verzoek de contributie te voldoen.


Privacy

Op 25 mei wordt een nieuwe wet over de ‘privacy’ van kracht. Ook PBO moet aan nieuwe bepalingen voldoen. PBO moet onder meer een gedragscode formuleren en een privacyverklaring op de website gaan zetten.


SSO terrein

Op het kunstgrasveld van de Sport-, Speel- en Ontmoetingsplaats (SSO) treffen we sigarettenpeuken aan. Ook op de rest van het SSO ligt rommel. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van PBO en het is ook storend voor de gebruikers van het SSO. Peuken horen in een asbak of vuilnisbak. Het bestuur van PBO gaat graag het gesprek met de jongeren aan over hoe we het SSO schoonhouden.


Picknicktafels

Op het SSO en bij het Gemaaltje/vogelkijkhut heeft PBO picknicktafels geplaatst.Provincie en Kabelnoord tekenen overeenkomst

De Provincie, Kabelnoord en twee banken zijn tot overeenstemming gekomen over de miljoenen financiering van de aanleg van het witte netwerk voor heel Fryslân.

Hoe zat het ook maar weer tussen het wit en grijs?

De witte adressen zijn de 20.600 adressen die op een specifieke lijst staan die - praktisch vertaald - maar één internetaanbieder hebben en waarbij de snelheid onder de 30 mbit/s blijft. Voor deze adressen heeft de Provincie een achtergestelde lening van 35 miljoen euro aan Kabelnoord verstrekt. Dat is niet genoeg geld en daarom financieren de banken de rest. Grijze adressen (eigenlijk alles in Fryslân buiten de kern Leeuwarden en de witte adressen) kunnen kiezen tussen Ziggo of KPN. Die keuzemogelijkheid zeker in het buitengebied, betekent echter niet dat de beloofde internetsnelheid gehaald wordt.

Kabelnoord kan dus met de aanleg van het witte netwerk beginnen, waardoor voor de witte adressen een oplossing komt.

Voor meer informatie zie http://www.dfmopglas.nl of facebook.


Weispield 28 juni t/m 14 juli 2018

Iepenloftspul Bantegea organiseert en presenteert het driejaarlijkse Iepenloftspul van 28 juni tot 14 juli 2018. Houd de websites in de gaten: http://www.iepenloftspulbantegea.nl en http://www.spektakelTsjukemar.nl .

Tijdens twee bijeenkomsten hebben we de promotie - ideeën van ons dorp verzameld en er een aantal van in gang gezet. Vrijwilligers om uit te voeren zijn natuurlijk van harte welkom: het wegzetten van tent en podiumkar op de kop van de haven, verbeteren van de entree van het dorp, verplaatsen borden Activiteitencommissie en wat verder opkomt.


Flyer Iepenlofspul Mârchjepôle


Vrijwilligers gevraagd voor schoonmaken toiletunit

PBO is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de schoonmaak van de toiletunit op de camping. Voor deze werkzaamheden is een beperkte onkostenvergoeding beschikbaar. Aanmelden bij Jan Wever of bij het secretariaat mailto:guus.verhoef@gmail.com.


Brette Hoane

Vanaf de tweede week van mei gaat Ippel Dredging uit Woudsend in opdracht van de Provincie Fryslân het geultje van de vaargeul naar de Brette Hoanne op diepte brengen. Plaatselijk Belang Oosterzee(PBO) heeft contact gehad met de ondernemer die van de voormalige herberg Brette Hoanne iets moois wil gaan maken. Daaruit komt dat Ippel Dredging in zijn opdracht aansluitend ook de havenkom van de Brette Hoanne gaat uitdiepen. De huurders van de ligplaatsen krijgen van PBO nog nader bericht.


Baggeren buitenhaven Oosterzee Gietersebrug

De buitenhaven is in korte tijd dermate dichtgeslibd dat baggeren weer noodzakelijk is. De gemeente heeft dit ook onderkend en is bereid de haven dit jaar nog uit te baggeren. Dat zal na 1 oktober gebeuren.


Ledenaantal

Aantal ledenDe nieuwe Doarpsomropper is uit

Doarpsomropper

download Doarpsomropper nr. 2


Agenda

5 mei - 30 juni 2018
Expositie van keramist John Newdigate "Flying into The Wind" bij Nuweland, Oosterzee Buren 31. Voor verdere informatie zie https://nuweland.nl/

23 mei 2018
Algemene Leden Vergadering Dorp Centraal aanvang 20.00 uur SCC de Fûke, Echten

24 mei 2018
Inloopspreekuur van Plaatselijk Belang van 20.00 tot 20.30 uur

21 juni 2018
Inloopspreekuur van Plaatselijk Belang van 20.00 tot 20.30 uur

28 juni tot 14 juli 2018
Iepenloftspul Mârchjepôle