Aktueel


Nieuws

Survivalbaan

De planvoorbereidingen voor de survivalbaan zijn nu zover dat we snel een omgevingsvergunning kunnen aanvragen om de survivalbaan te realiseren. De baan is gepland in de bossingel aan de oostzijde van het voetbalveld.
De initiatiefgroep zal ook een stichting oprichten om de aanleg en exploitatie van de survivalbaan voor te bereiden. Uit de stichting zal dan een vereniging ontstaan waarvan de leden gebruik kunnen maken van de baan. Harm de Jong, Domien Ettema en Kerst Wind zijn de voorbereiders van deze acties.


Winterseizoen begint

Langzaam doven de zichtbare activiteiten in ons dorp uit en bereiden we ons voor op het winterseizoen. Wanneer de nieuwe jachthaven in oktober ontruimd zal zijn, zal de haven door de gemeente weer op diepte gebracht worden. Het gras hoeft niet meer gemaaid te worden, maar het onderhoud van de verschillende terreinen gaat gewoon door. Sinterklaas en Kerst staan weer voor de deur. We nemen de aanloop naar een nieuw seizoen met nieuwe activiteiten.


Podiumkar naar de winteropslag

De podiumkar heeft tijdens Weispield, tijdens de Regatta en op al die zomerse dagen staan pronken op het havenhoofd. Het daktentdoek moet nog worden vernieuwd en zal worden opgemeten voordat de podiumkar naar de winterberging gaat. PBO wil deze beeldbepaler graag aan de oever van het meer laten staan. We zoeken voor volgend jaar een plekje dat minder in de zichtlijn van een aantal inwoners ligt.


Bestuursleden gezocht

Het bestuur van PBO is op zoek naar mensen die onze gelederen komen versterken. Met twee nieuwe bestuursleden zal ons bestuur weer op peil zijn. Meld je aan en loop een paar vergaderingen met het bestuur mee zodat we over en weer kunnen kijken of dat bevalt. De benoeming tot bestuurslid is voorbehouden aan de Algemene Ledenvergadering die in april 2019 plaatsvindt.


Gezamenlijke ouderavond van de openbare scholen Oosterzee, Bantega en Echtenerbrug

Op 10 oktober a.s. zal het bestuur van Plaatselijk Belang Oosterzee deelnemen aan de gezamenlijke ouderavond van de openbare scholen in Bantega, Echtenerbrug en Oosterzee. Uiterlijk 1 november willen de scholen een besluit nemen of deze wel of niet gaan insteken op samenwerking.
Ook als u geen ouder bent maar wel wilt aanschuiven op de 10e bent u van harte welkom. Monique Bueving, directeur Onderwijsteam 1, nodigt u en ons daar graag voor uit. De bijeenkomst op 10 oktober start om 19:00 uur op de Twa Yn Ien in Echtenerbrug. Graag tevoren opgeven via de mail.


Aanvraag carbidschieten voor 1 november

Hoewel het nog vroeg is voor oud en nieuw is het goed om te weten dat de gemeente nieuwe beleidsregels voor het carbidschieten heeft vastgesteld. Aanvragen voor carbidschieten dienen voor 1 november bij de gemeente binnen te zijn. Zie voor de regels hier.
Lemster Bokking

Op vrijdag 7 september hebben Geert de Haan, Sibbele Witteveen en Guus Verhoef de Lemster Bokking uitgereikt gekregen door Stichting Dorpsgezicht in Lemmer. Plaatselijk Belang Oosterzee heeft deze Lemster Bokking gewonnen met de restauratie van het gemaaltje/vogelhut aan het Tsjûkemar. De prijs is met name aan PBO toegekend omdat de restauratie van het gemaaltje door vrijwilligers is uitgevoerd. Namens PBO heeft Sibbele het dankwoordje uitgesproken.

De toekenning was een verrassing voor Geert, Sibbele en Guus omdat ook de gemeente was genomineerd voor de restauratie van het huisje met havenlicht (Eintsje fan’e daam).


Ledenaantal

Aantal leden


Privacyverklaring

PBO heeft een privacyverklaring opgesteld, die vereist is volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming die van kracht is geworden op 25 mei 2018. Zie bij ‘Informatie/ privacy’.Agenda

10 oktober 2018
Gezamenlijke ouderavond openbare scholen Bantega, Echtenerbrug en Oosterzee. Aanvang 19.00 uur, locatie Twa Yn Ien Echtenerbrug.

20 oktober 2018
Vermissage van 16.00 tot 18.00 uur Nuweland, Buren 31 Oosterzee-Buren zie https://nuweland.nl/

1 november 2018
Inloopspreekuur van Plaatselijk Belang van 20.00 tot 20.30 uur, daarna is er een bestuursvergadering.

13 december 2018
Inloopspreekuur van Plaatselijk Belang van 20.00 tot 20.30 uur, daarna is er een bestuursvergadering